Op Goed Geluk Challenge – De Week

 

Dit boek heb ik op goed geluk meegenomen bij de Boekenzolder in Leiden. Het verhaal op de achterkant klonk wel interessant: een vrouw wil voor één week totale vrijheid, weg van haar jaloerse echtgenoot en eindelijk haar dromen leven.

Vol goede moed begon ik te lezen. Wie weet had ik wel een pareltje ontdekt!
Ik had meteen een ‘klik’ met hoofdpersoon Cleo; ze heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en geeft nu rondleidingen in het Muiderslot. Haar droom is om rondwandelingen door Parijs en Rome te geven, speciaal voor vrouwen.
Maar daarna werd het verhaal minder rooskleurig. Ze blijkt een nierziekte te hebben en er moet gauw iets gebeuren. Cleo ontmoet een verleidelijke rawfoodchef en vertrekt met hem naar Parijs, tijdens haar week van ‘totale vrijheid’.

Maar zelfs dan blijkt niets wat het leek. De man houdt er erg vreemde en radicale ideeën op na over voedsel en ziekte en seks. Na Parijs belandt Cleo in Rome, en is min of meer op de vlucht voor de man waarvan ze hoopte dat hij haar minnaar zou worden, en zoekt haar toevlucht bij een vrouwelijke geliefde uit haar studententijd. Er volgden weer een aantal vreemde seksscènes en uiteindelijk escaleert alles in een haastig afscheid omdat Cleo een donornier kan krijgen.

Halsoverkop vertrekt ze naar een privékliniek in België, waar haar echtgenoot op haar wacht. Te laat beseft ze dat hij helemaal niet een donor kan zijn voor haar, omdat hun bloedgroepen geen match vormen. Dan herinnert ze zich welke vreemde theorieën hij altijd aanhing, over onsterfelijkheid en het één worden van mens en machine. Wat er vervolgens gebeurt overtreft alle bizarre dingen die tot dan toe gebeurd zijn en het einde laat je verward en vervreemd achter.

Het boek was goed geschreven, met spanning en heftige emoties waar je echt in meeleefde, maar veel van de gebeurtenissen waren gewoonweg bizar. Cleo is oneindig naïef, en de andere personages hebben ook allemaal iets gekunsteld, alsof ze karikaturen zijn.  Niemand is de interessante geliefde waar ze zich voor uit geven, ze houden van alles verborgen en hangen radicale ideeën aan.

Ik ben er nog niet helemaal uit of dit boek voor mij een ontdekking was. Ik heb het wel met plezier gelezen, maar ik blijf vooral achter met een  gevoel van: ‘Wat heb ik nou eigenlijk net gelezen?’

~

https://www.goodreads.com/book/show/20827437-de-week

http://www.bol.com/nl/p/de-week/9200000011324240/

#opgoedgeluk 

Over DaniëlleSabine

Een boekenwurm die houdt van kunst en geschiedenis en daarover blogt op https://daniellesabine.wordpress.com.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s