Overstroomd

Nadat schrijfster Eva Moraal me op onze schrijverslunch over haar boek vertelde, was ik meteen geïnteresseerd. Dat boek moest ik lezen!

Al gauw hield ik het in handen: een bijna 400 pagina’s dikke young-adult met de naam ‘Overstroomd’. Binnen een week heb ik ‘m verslonden.

De schrijfstijl, de spanning, het wisselende perspectief tussen de twee hoofdpersonen, en hoe de hele maatschappij is opgebouwd vond ik prachtig. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, in een samenleving waarin alles anders is: van dit dystopische genre had ik nog niet veel gelezen, behalve dan de Hunger Games en de Chemical Garden-trilogie. Dit boek was echter heel anders; alles was zo helder beschreven, zo logisch, dat het bijna leek alsof alles ooit écht zou gaan gebeuren.

Grote overstromingen hebben de bevolking verdeeld in Natten en Drogen. Nina, de dochter van een rijke gouverneur, leeft veilig op het Droge. Haar klasgenoot Max woont in het gebied waar altijd overstromingen dreigen; bij hem thuis zijn veel problemen en de onrust onder de Natte bevolking neemt toe. Ondanks hun verschillen, of misschien juist daardoor, krijgen Nina en Max interesse in elkaar. Nina durft eerst niet te vertellen wie ze werkelijk is; als ze op het punt staat hem alles te vertellen gaat het mis.

Vanaf dat moment kon ik het boek echt niet meer wegleggen. Het ene complot na het andere diende zich aan, rampen, gevechten, en rauwe emoties volgden elkaar in rap tempo op. Dit is een boek dat ik misschien uit mezelf niet gauw gepakt had – te veel spanning misschien? – maar achteraf ben ik heel blij dat ik het gelezen heb. Het zat ijzersterk in elkaar en de personages en het hele verhaal laten je niet meer los.

Nieuw

 

~

http://www.overstroomd.nl/

http://www.evamoraal.nl/overstroomd/

Advertenties

Over DaniëlleSabine

Een boekenwurm die houdt van kunst en geschiedenis en daarover blogt op https://daniellesabine.wordpress.com.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Overstroomd

  1. Haah super goed dat je het gelezen hebt! Ik wil dat eigenlijk ook. En er is zoveel te lezen…

  2. Nope, het lijkt me wel heel gezellig maar ik ben een beetje blut en ik koop sowieso bijna nooit boeken (alleen in de kringloopwinkel voor hoogstens 3 euro :P). En al andere plannetjes voor het weekend. Jij gaat wel toch? Have fun!! Ben benieuwd wat je allemaal gaat kopen, wel een blogje van maken dan he!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s