Toen ik uit de lucht viel

Het tweede boek dat ik voor de Holiday Leesmarathon van Chicklit.nl las, is ‘Toen ik uit de lucht viel’. Dit is een waargebeurd verhaal, over het vliegtuigongeluk dat Juliane Koepcke als 17-jarige als enige overleefde. 

Na de crash zwierf het meisje elf dagen door het oerwoud van Peru. Ze was gewond en in shock, en was bovendien haar moeder kwijt die naast haar had gezeten in het vliegtuig. Juliane wist gelukkig hoe ze in de jungle moest overleven, doordat haar ouders als bioloog onderzoek deden in de jungle. Als kind had ze dus heel veel geleerd over de dieren, planten en de natuur als geheel.

Daarom wist ze dus ook dat ze geen kans maakte als ze achterbleef waar ze was neergestort. Ze vond water en volgde dat, tot het een rivier werd. Die bleef ze volgen, tot ze eindelijk een boot zag liggen – beschaving!

Daarna werd ze continu bestookt door de media. Haar verhaal was wereldnieuws. In dit korte filmpje wordt haar verhaal in grote lijnen verteld:

Wat ik erg mooi vond aan dit boek, is hoe helder en eenvoudig alles verteld word ondanks de ernst van de situatie.  De crash zelf, de maden in haar wond, en later de spanningen die de pers met zich meebrengt – alles is door Juliane trefzeker en duidelijk verteld. Wat voor verhalen en roddels de journalisten door de jaren heen ook verzonnen hebben over haar; dit is het ware verhaal.

9789044333015

Over DaniëlleSabine

Een boekenwurm die houdt van kunst en geschiedenis en daarover blogt op https://daniellesabine.wordpress.com.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s