Prentenboek: Het spook van Vechtvliet

Ik hou van prentenboeken. Al helemaal als ze ook nog een historisch verhaal hebben – met bijbehorende tekeningen. Eerder schreef ik een stukje over ‘Hanna in de tijd van de tulpen’, met prachtige prenten van het leven in de Gouden Eeuw. Nu heb ik weer een historisch kinderboek gevonden, met wederom hele mooie illustraties!

‘Het spook van Vechtvliet’ is geillustreerd door Peter Nuyten en maakt deel uit van een serie die verschillende tijdvakken uit de Nederlandse geschiedeniscanon behandelt. In dit boek is dat ‘De tijd van pruiken en revoluties’, 1700-1800. Ik vind dat er een geweldig goed beeld is gegeven van die periode; het verhaal en de afbeeldingen brengen het helemaal tot leven. Het gebeurt ook heel begrijpelijk, zodat het ook voor jongere kinderen te volgen is.

Voor kinderen dus een leerzaam boek (maar ook met een spannend verhaal over twee meisjes die denken dat het spookt in hun landhuis), maar voor mij vooral leuk wegens de illustraties. De kleding, haarstijlen, interieurs en verschillende huizen roepen een heel mooi sfeerbeeld op van de 18e eeuw. De tekenstijl is schilderachtig dromerig en stripachtig tegelijk, heel levendig en gedetailleerd. Zo blijkt maar weer dat even iets beter rondkijken op de kinderafdeling van de bibliotheek heel wat kan opleveren.

IMAG0288

 

 

~

http://www.jokereijnders.nl/spook_vechtvliet.html

http://www.peternuyten.nl/

Over DaniëlleSabine

Een boekenwurm die houdt van kunst en geschiedenis en daarover blogt op https://daniellesabine.wordpress.com.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Geschiedenis en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s